dimecres, 8 de maig del 2013

4 anys i que siguin molts més!! Kan Kolmo no és toca!!Aquesta és una setmana força important pel moviment okupa de Girona, Kan Rusk, el centre social del gironí barri del Pont Major compleix set anys i Kan Kolmo s’enfronta a un judici per desallotjar-los.

Des de CGT-Girona, com a sindicat que sempre ha defensat l’ocupació de fàbriques, tallers, llocs buits… per crear treball, defensar la vivenda digna i crear cultura, volem donar tot el nostre suport al centre social Kan Kolmo davant del judici que patirà el proper dijous 9 de maig.Cal dir, que un judici no acaba amb quatre anys d’okupació, quatre anys d’activitats, d’il·lusió, d’alegries, de lluita al carrer… en definitiva, d’alternatives enfront el sistema capitalista en el que vivim ofegats. Com es diria, popularment, en castellà: “Que nos quiten lo bailao”.

Girona, la ciutat burgesa per excel·lència de Catalunya, ara també la ciutat de Can Roca, la ciutat del “mira’m però no em toquis”, del Temps de flors… va veure com ja fa quatre anys un grups de joves okupaven un espai del tot abandonat, mort per la deixadesa de la propietat privada especulativa, buit d’activitat i de persones, al carrer del Carme. Un espai que donava alternatives al jovent que l’Ajuntament d’aquesta ciutat sempre ha girat l’esquena. En aquest temps, hem vist com aquesta vella fàbrica abandonada de taps de suro, que estava tancada des de feia més de 30 anys, hi ha tornat la vida, activitat, creació i gaudiment. Qui s’imaginava que aquella antiga fàbrica del ram del suro s’acabaria transformant en un punt de trobada per a molts joves, i no tan joves, i col·lectius socials d’aquesta ciutat.

Ningú s’ho podia imaginar, però la realitat, malgrat els desitjos dels poderosos i sobretot de l’Ajuntament, així ha estat. Kan kolmo és un cos social viu i molt viu.

Des de CGT-Girona us convidem a participar en totes les activitats programades i, sobre tot, a la concentració que es durà a terme el mateix dia del judici, aquest proper dijous, a les 19:00h, que es realitzará al  Punt de Trobada de la Rambla.

Ens reiterem en la filosofia ètica i la pròpia legitimitat popular que cap condemna acabarà amb el nostre somni de poder assolir allò que més estimem: la llibertat i un món més just. Des de CGT-Girona manifestament públicament tot els nostre suport a Kan Kolmo i també la nostra més sincera enhorabona pel seu 7é aniversari a Kan Rusk.