dijous, 7 de març del 2013

Un centenar de treballadors de Noge reclamen els sous



Manifestació a Arbúcies el capvespre d’aquest dimecres 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/03/2013 Arbúcies (La Selva).- Més d'un centenar de persones s’han concentrat aquest dimecres 6 de març al capvespre a la plaça de la Vila d'Arbúcies per reclamar els sous endarrerits dels treballadors de Noge, empresa carrossera que ha presentat un ERO d'extinció que afecta, de moment, 74 dels 93 treballadors de la plantilla. La resta continua acabant comandes pendents.  

Els treballadors, que han rebut suport de representants polítics, han denunciar la seva crítica  situació i han reclamar que se'ls abonin els salaris endarrerits i que s'acceleri el procés judicial per poder , si més no, cobrar de l'atur. Els treballadors tenen pendent el cobrament dels salaris de gener i febrer. 
Els treballadors no cobren els salaris endarrerits, tampoc hi ha el procés judicial després que el període de negociacions acabés sense acord. Les administracions concursals no expliquen els seus escrits. Per això s'ha convocat una altra concentració de suport als treballadors de la carrossera el proper dimecres 20 de març. 
La venda de Noge es podria complicar pel fet que la planta és propietat d'una societat patrimonial, amb els mateixos accionistes de Noge, que també està en concurs de creditors. El jutjat ha de clarificar també aquesta situació.