divendres, 18 de gener del 2013

Crònica de la marxa en defensa dels drets socials


Avui divendres, convocada per la Xarxa de lluita pel drets socials s'ha realitzat una marxa que ha recorregut punts conflictius del capitalisme i les retallades a Salt i a la ciutat de Girona.








Així, a les 9:30h començava la marxa en defensa dels drets socials en direcció a l'hospital de Santa Caterina on ha estat rebuda pels companys i companyes d’aquest centre sanitari. 
Després, la marxa s'ha enfilat ja en direcció cap a Girona i s'ha aturat a les oficines de la Seguretat Social, tant a les del costat del riu Güell com a les de la carretera de Santa Eugènia.


 A les oficines que Eulen té a la mateixa carretera de Santa Eugènia la nostra companya Ana Pozo, ha fet una intervenció en la qual ha parlat de l'explotació que estan petin els companys i companyes que treballen en aquesta empresa. 

Al finalitzar les paraules de la companya Ana, la marxa ha continuat cap a la Delegació gironina de la Generalitat de Catalunya, Hisenda, l'ajuntament i diversos bancs, com ara la Caixa, al carrer Santa Clara, o Bankia, a la plaça de la Constitució, on diversos companys han donant constància del caire de lladres que són.  

Davant la Cambra de Comerç també hi ha agut una altra parada, on s'ha recordat que vuit  companys van ser detinguts pels fets de la vaga general a la mateixa cambra. S'ha demanat màxima solidaritat amb ells i s'ha recordat que el dia 19 de febrer, a les 11 del matí, s’hauran que presentar als jutjats a declarar. 

Aquell dia i per aquest motiu s'ha convocat una concentració a les portes del jutjats  al mateix temps que s'ha demanat que tothom present a la marxa hi assisteixi. En aquesta mateixa parada s'ha recordat que hi ha dos companys pendents d'una sentència, als quals se’ls hi demana 4 anys i 8 mesos de presó i una multa 4.500 euros a cadascú i que quan surti la sentència es farà una roda premsa a les 16:00h. a la porta dels jutjats i una manifestació a les 19h. davant la Delegació gironina de la Generalitat. Després d'aquests paraules s'ha fet una crema simbòlica de les retallades socials. 

La següent aturada ha estat davant els jutjats, on en l’advocat Benet Salellas ha criticat les retalles que s'estan patint a justícia.  

Finalment, la marxa ha acabat a l’hospital Josep Trueta, on s'ha fet un petit vermut per a tota la gent que ha aguantat les quatre hores de marxa.