dimecres, 19 de desembre del 2012

CONCENTRACIÓ SINDICAL A GIRONA PER A LA READMISSIÓ DE MARCOS ARMENTEROS PER LA RETIRADA DE LA CONTRAREFORMA LABORAL PERQUÈ ELS TREBALLADORS PUGUIN DECIDIR TORNAR AL TREBALL EN CAS DE ACOMIADAMENT IMPROCEDENT



Treballadors de Telefònica Movistar i sindicalistes solidaris, com ara militants de la CGT i de COBAS, s’han concentrat aquesta la tarda davant l'oficina de la Gran Via Jaume I de Girona per demanar la readmissió d'un company que, segons van explicar, va ser acomiadat perquè estava de baixa per malaltia, una mesura que preveu la nova reforma laboral. Així, els treballadors van demanar que es modifiqui aquest article. Segons van explicar els treballadors, la mateixa concentració que es va realitzar a Girona es va dur a terme en d'altres ciutats del Regne. Els concentrats van portar unes pancartes i van repartir un fulls informatius entre els vianants per explicar el cas de Marcos Armenteros. 

Arran de la concentració solidària sindical a Girona aquest dimarts per a la readmissió del treballador de Telefònica Marcos Armenteros, la secció sindical de CGT Telefónica Girona, vol agrair el suport dels militants de la CGT de Girona per la concentració que es va dur a terme aquesta la botiga de Movistar a Girona, una concentració sindical que va aplegar una cinquantena de persones, com ara treballadores de Telefònica Movistar, de les subcontractes, jubilats i prejubilats. Amb crits de "Marcos readmissió, Urdangarín a la presó!" es demanava la readmissió del company de Telefònica Marcos Armenteros, la retirada de la contrareforma laboral i que en cas d'acomiadament improcedent, sigui la persona treballadora qui pugui escollir en anar-se'n o be reingressar a l'empresa.

Marcos va estar acomiadat per Telefónica, se li va aplicar l'article de la contrareforma laboral d'acomiadaments objectius per baixes laborals justificades. Telefònica al•legava en una carta d'acomiadament que una persona malalta i que per prescripció mèdica ha de romandre de baixa, no li surt rentable. 

Desprès d'una primera sentencia judicial, en que l'acomiadament del company Marcos va ser declarat nul, aquest treballador va tornar a la feina. Després de vuit mesos treballant i a causa del recurs que Telefònica va fer a aquest judici, la instància superior declara improcedent l'acomiadament i Marcos torna a ser al carrer. Per aquest motiu, Marcos i quatre companys més de Telefònica inicien a principis de novembre una vaga de fam. Aquesta vaga de fam, que va durar 23 dies, va estar recolzada per sindicats, moviments socials i partits polítics. Ara després de les mobilitzacions i la repercussió social que està tenint aquest conflicte, quan abans Telefònica no volia sentir ni parlar-ne, ara ofereix a Marcos més diners pel seu acomiadament a canvi del seu silenci. La lluita no s'ha aturat.