dimarts, 4 de desembre del 2012

Comunicat d'Al carrer i el grup antirrepressiu davant les detencions

El Grup Antirepressiu de Girona i Al Carrer! (Xarxa de lluita per la transfomació social de Gironès), volem denunciar la ràtzia policial que s’ha desencadenat avui a Girona, amb la detenció de 8 persones per haver participat a la Vaga General del passat 14 de novembre.


A primeres hores del matí mossos d’esquadra encaputxats han detingut 4 persones a casa seva.  Com que hem sabut que havien configurat una llista amb 4 persones més, aquestes 4 persones han decidit comparèixer voluntàriament a la comissaria dels mossos, enmig d’una concentració de suport. Tots 8 imputats han sortit al cap d’unes hores, rebuts per una cinquantena de persones que els esperaven amb crits de suport i aplaudiments.

Segons han pogut saber els advocats, els mossos els acusen de danys, desordres, invasió de domicili de persona jurídica i d’atemptat a l’autoritat pels fets relacionats amb la passada vaga general del passat 14 de novembre. La manifestació anticapitalista convocada per la xarxa Al Carrer! va acabar davant de la seu de la Cambra de Comerç, on es pretenia exigir explicacions al president de la Cambra, Domènec Espadalé, per les declaracions fetes poc abans de la vaga, en què va afirmar que “els gironins s’han d’acostumar a treballar més i cobrar menys”.  Un cop dins l’edifici, els mossos van començar un desallotjament per la força que va acabar amb moments de tensió entre policies i manifestants.

Des del Grup Antirrepressiu i Al Carrer! volem denunciar l’estratègia del govern de CIU per criminalitzar les lluites contra les retallades i la dictadura de la banca i el capital, en un intent per desmobilitzar les lluites anticapitalistes, de Girona i d’arreu. Ahir mateix en vam poder veure un exemple quan el conseller Felip Puig negava la utilització de bales de goma i justificava la violència policial, durant la passada vaga general.
Davant de tot això, exigim que s’aturi la persecució policial, que es retirin tots els càrrecs, i denunciem una vegada més l’ús de fitxers policials per perseguir la dissidència política. A més ens volem solidaritzar amb totes les companyes represaliades i encausades durant les darreres vagues generals.

La repressió no ens aturarà! Seguirem lluitant!
 
Grup Antirrepressiu de Girona   

Alcarrer!!