divendres, 5 d’octubre del 2012

Ham desallotjat el mas Torrent de Figueres



Desallotjament del centre social autogestionat de Figueres ‘El Taller’ per part de l’alcaldia de CiU



Tramuntana Vermella Mail 03/10/2012 Figueres (Alt Empordà).

La Guàrdia Urbana de Figueres va fer desallotjar aquest dimecres a primera hora del matí dues persones que hi havia en el mas Torrent, al parc de les Aigües, on feia deu mesos es va constituir el centre social ocupat autogestionat ‘El Taller’. La policia local es va presentar a la masia a primera hora del matí amb una ordre judicial i va comunicar a les dues persones que hi havia a l'interior de l'edifici que havien d'abandonar el mas, que és propietat municipal per expropiació a una família figuerenca. 


Després del desallotjament policial, durant el matí operaris del servei municipal de manteniment urbà van tapiar les entrades a l'edifici per evitar que s'hi torni a entrar el col·lectiu social ‘El Taller’. L'Ajuntament havia comunicat l'ocupació al jutjat i no ha estat fins ara que ha arribat l'ordre de desallotjament. 


L'alcalde de Figueres i diputat autonòmic de CiU, Santi Vila, es va mostrar satisfet per haver posat punt final l'ocupació del mas Torrent per part del col·lectiu ‘El Taller’, que considera que l'Ajuntament no estava fent la feina de destinar-lo a usos ciutadans com s'havia previst. 

A partir d'ara, el Mas Torrent quedarà tancat i barrat ja que l'Ajuntament figuerenc assegura que no hi ha disponibilitat pressupostària per tirar endavant l'hotel d'entitats i el centre per a joves que s'havia previst fer a la masia fa anys expropiada.