dilluns, 1 d’octubre del 2012

Gran ambient de germanor a la festa de CNT-66


Aquest diumenge 30 de setembre alguns companys d’aquest sindicat gironí d’activitats diversas de la CGT vàrem anar a la festa que cada any organitzen els nostres companys i les nostres companyes dels sindicats de la CNT 66 (Catalunya nord). L’11 de setembre de l’any passar i aquest diumenge la festa a tingut lloc tot el dia a l’espai d’esbarjo de Sant Llorenç de la Salanca, prop de l’estany de Salses, a la Catalunya nord. 


Novament, va ser una diada de germanor, compromís i solidaritat. 

Ja de bon de matí es muntaven parades de llibres i premsa, com ara la pròpia CNT 66 i també les dels nostres companys i amics de Logofòbia, llibreria Els trobadors, Edicions del Coquelicot, Les Amis du Spartacus, CIRA de Marsella, Sortir del Nuclear, Campanya BDS (Comitè Palestina de Perpinyà) i altres. Al migdia hi va haver un piscolabis amb bon vi de la terra amb càntics revolucionaris. Per dinar els mestres cuiners van fer una gran graellada. 

A l’hora del cafè es va donar pas a les intervencions de sindicats i col·lectius participaven en la festa de la CNT 66.

En el nostre torn de paraula, varem recordar que el dimecres 31 d’octubre hem convocat com a CGT una vaga general contra totes les retallades als nostres drets que estem patim a Catalunya i arreu de l’Estat capitalista espanyol. 

Durant aquest torn, a més de la CNT 66, SUD i altres organitzacions, va intervenir el company Rafael Uzcategui, membre actiu del grup editor del periòdic ‘El Libertario’, de Caracas, i també autor del llibre ‘Venezuela : révolution ou spectacle?’, editat par Les Amis de Spartacus. Una vegada es van acabar les paraules es va donar pas als concerts musicals. 

Abans de tornar a casa vàrem gaudir del punk en acústic de Los Molineros, vinguts des de Tolosa de Llenguadoc per a amenitzar la tarda amb el seu peculiar contrabaix fet amb un cubell, una palangana, una canya i una corda. Molta festa van muntar aquests tolosencs. En acabar aquest concert es va donar pas a la coral formada pels companys i les companyes de la Catalunya nord, on no van faltar cançons com ara ‘A las Barricadas’  i ‘ Hijos del Pueblo’. 
Va ser un gran dia d’unió solidària i fraternitat llibertària que esperem que es continuarà fent durant mols anys.  

Us deixem algunes fotos de la festa:


Presentació del llibre "Venezuela: Revolution o spectacle


Els mestres cuiners


 
                            

Moment de l'actuació de la coral

La CNT sempre als nostres cors


Força gent a la festa a l`hora del dinar
El nostre company Jordi parlant
    
"Los Molineros"
Les parades de llibres i contrainformació