dimarts, 9 d’octubre del 2012

Divendres negres

Ningú pensava que l’iniciativa dels anomenats “divendres negres” mobilitzaria el conjunt de les Administracions Públiques com ho ha fet. L’idea de vestir-se de negre un cop per setmana i fer una crida al no consum, es va escampar entre els treballadors i treballadores de l’Administració ràpidament i després de la retallada feta pel Govern Rajoy durant el passat mes de juliol vam començar a fer una roda d’assemblees per tal de copsar les sensacions que la gent ens volia transmetre. 


Desprès d’hores de debat als diferents centres de l’Administració a Girona (INSS, TGSS, Subdelegació, Generalitat, Hisenda, SEPE, ISM, MUFACE, etc) les concentracions dels divendres van esdevenir la primera gran demostració pública visible de la voluntat de la nostra gent de no quedar-se callada. Així doncs, cada divendres un conjunt majoritari d’empleats i empleades públiques han anant sortint dels seus centres durant mitja hora. Fent soroll o a vegades tallant el trànsit, o fins i tot anat a les places dels diferents pobles de Girona, molts dels nostres companys i companyes expressaven el seu malestar amb les mesures dutes a terme pel Govern Central i aplicades també pels Governs local i Autonòmic. 

No és només una paga extra o una pujada generalitzada de l’IVA. Es tracta de tota una reconfiguració del model de societat que ens dirigeix cap a la destrucció de drets i llibertats. D’una constatació de l’espoli sostingut pels diferents governs cap al sector públic (privatitzacions, externalitzacions, retallades, concessions a dit…) que a Girona ja s’havia fet patent amb el conflicte (encara existent) entre les treballadores de neteges de l’Agència Tributària i de la TGSS amb l’empresa ECOMED o amb les mobilitzacions pro-municipalització dels serveis de neteja. 

Llavors no hi cap altra contestació  que no sigui prendre el carrer, fer-nos escoltar i pressionar des de diferents nivells i àmbits, des de la unitat i la cooperació. Entenent les diferents sensibilitats presents a la Funció Pública i mostrant-nos com catalitzadors de la voluntat de les assemblees. Des d’un model sindical heterodox i participatiu, que escolta les persones i que nos es deixa comprar. 

Des de CGT us animem a participar de les concentracions, cada divendres a les 12:00 hores davant del vostre centre de treball.