divendres, 14 de setembre de 2012

Comunicat i material de difusió de la VAGA d’ensenyament del 12, 13, 19, 26 i 27 de setembre i més...

Iniciem el curs amb una vaga en defensa de l’ensenyament públic
CONVOCATÒRIA DE VAGA A L’ENSENYAMENT PÚBLIC. LA LLUITA ENS DÓNA EL QUE LA CONSELLERA ENS PREN!


La Coordinadora d’Interzones, nascuda arran de l’autoorganització del professorat actiu en la defensa d’un ensenyament públic i de qualitat, ha acordat un calendari de mobilitzacions per al curs 2012-13 a fi de posar fre a les polítiques neoliberals mitjançant les quals el Departament d’Ensenyament està destruint el nostre model públic d’educació. Un model reivindicat i construït durant dècades sobre l’esforç continuat de mestres i famílies en la voluntat d’avançar cap a una societat socialment justa i emancipadora, i que tot just ara veiem com està sent enderrocat a cop de decret des d’un govern que actua a l’esquena de les necessitats de la majoria social treballadora i de la gent dels sectors socials més precaritzats. Aquella gent, no ens n’oblidem, que sempre ha estat acollida per l’escola pública amb la voluntat de garantir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats, valors fonamentals en el nostre ideari com a educadors i sense els qual no resulta possible la construcció d’una societat digna on fer créixer els nostres infants i joves.

En vista de l’atac sense precedents en temps de democràcia formal que està patint l’educació pública al nostre país, junt amb altres sectors primordials com la sanitat i els serveis socials, enfrontats diàriment a la pèrdua de qualitat en l’atenció a l’alumnat que impliquen les mesures imposades i a la precarització contínua de les nostres condicions laborals, no veiem cap altra opció més que plantar-nos dràsticament per aturar el que considerem que és un retrocés social de conseqüències imprevisibles.

Per aquestes raons, des de la Coordinadora interzones, com a òrgan de decisió assembleari del professorat, amb el suport de la Federació d’Ensenyament de la Confederació General del Treball (CGT), hem convocat formalment una vaga dels centres educatius públics els dies 12, 13 i 19 de setembre (coincidint amb el primer dia lectiu dels diferents centres públics de primària, secundària, cicles i escoles d’adults), i els dies 26 i 27, de setembre amb la intenció de continuar amb una vaga indefinida discontínua de dos dies setmanals avaluable pel propi òrgan convocant en assemblea, fins que el Departament accepti obrir un període de negociació amb el col·lectiu que permeti retornar als centres públics la qualitat, els recursos i els docents necessaris per afrontar amb garanties d’èxit l’educació de les futures generacions.

La nostra Plataforma reivindicativa es basa en els tres objectius mínims següents:
1. Aturar l’acomiadament del professorat interí (amb tot el que això comporta: precarització de la feina docent; modificació de l’horari lectiu i de permanència; augment de les ràtios i pèrdues de grups; desatenció a la diversitat...).

2. Cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou per al professorat substitut, en comptes de la cobertura parcial a partir del desè dia, tal com ha establert el Departament d’Ensenyament per a aquest curs 2012-13.

3. Establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i exigència d’un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.
Perquè l’educació pública i de qualitat no està en venda ni de rebaixes, la lluita serà llarga. Encoratgem la col·lectivitat educativa i el conjunt de la societat catalana a avançar junts per reconquerir el que ens estan robant: la lluita és l’únic camí!

Coordinadora d’Interzones

- Vaga del primer dia lectiu
Infantil i Primària: 12 de setembre
Secundària/CFGM: 12 o 13 de setembre (en funció del calendari de cada centre)
CFGS/Adults: 19 de setembre
- Vaga Indefinida discontínua
26 i 27 de setembre
D’aquí en endavant definir les dates de les convocatòries setmanals següents prèvia valoració.
- Materials de difusió
Aquest és el material i els enllaços que cal difondre per web i xarxes socials, i als vostres contactes personals. L’ha elaborat la comissió de difusió del comitè de Vaga de l’ensenyament.

1- L’enllaç del manifest vídeo que hem fet. Cal difondre’l al màxim: amics facebook, blogs, mails, etc...
http://youtu.be/bKEDHpiQ9y0

2- Adreça del Bloc de la Coordinadora Interzones amb informació diversa sobre la vaga i altres aspectes.
http://interzonesdocent.blogspot.com.es

3. Pàgina informativa a Facebook (recordeu que per fer-ne difusió cal clicar a M’agrada)
http://www.facebook.com/interzones.docent

4. Grup de Facebook, aquí podeu plantejar dubtes o qüestions a part de rebre informació.
http://www.facebook.com/groups/interzones.docent/

5. Federació d’Ensenyament CGT Catalunya http://cgtense.pangea.org/
>>> Material gràfic de la vaga a http://interzonesdocent.blogspot.com.es/p/material-grafic.html