dimecres, 8 d’agost del 2012

Concentració contra l'assesiant de Juan Pablo

Juan Pablo, pel que hem pogut reconstruir, és detingut el 10 o 11 de Juliol a la nit per una patrullamixta de la policia municipal i els Mossos d’Esquadra al carrer migdia de Girona, no sabem bé perquè. És colpejat salvatgement i portat a una comissaria d’aquesta ciutat, ingressant l’11 de Juliol a la Guàrdia de l’Hospital de Trueta, en un estat d’extrema gravetat.

Segons declaracions de la policia, Joan Pau s’havia intentat penjar a les seves dependències. La policia mai no va informar de la seva detenció ni del seu posterior ingrés hospitalari a cap familiar ni al telèfons que figuren com el seu domicili legal a Espanya, de manera que en Juan Pablo va romandre 4 dies dies sol i en estat d’extrema gravetat.

L’única persona que va aconseguir informar-se del que havia passat va ser un amic d’en Juan Pablo, que es va presentar a la Comissaria de Vista Alegre (Girona) on el van informar que Juan Pablo Torroija estava ingressat a l’UCI de l’Hospital Trueta per un suposat intent de suïcidi al calabós de la comissaria.Aquest mateix amic va poder veure en Juan Pablo a l’hospital i ha explicat que es trobava colpejat de manera brutal al cap, a les costelles del costat esquerre, en ambdós braços, a les cames i amb tot el coll marcat, com per trauma.Tots aquests llocs colpejats, estaven coberts amb cinta blanca a manera de dissimular les lesions. Cap metge va voler donar-li explicacions sobre els fets, tan sols li van dir que tenia danys irreversibles per asfíxia i que creien que no sobreviuria.

Juan Pablo mor un dia després (el 14 de juliol de 2012), sol. El seu cos és traslladat a la funerària Mémora i posat a disposició del Jutjat Núm. 1 de Girona. Ni la seva família, ni el Consolat Argentí ni, evidentment, l’opinió pública, no van ser informats de la seva detenció ni de la seva posterior mort. Denunciem la sèrie de greus irregularitats en tot el procés que va acabar amb la mort de Juan Pablo, la falta de comunicació per part de les autoritats judicials dels fets, les declaracions dels companys de Juan

Pablo, que denuncien una situació de persecució, assetjament, detenció i tortura en dependències policials, les irregularitats manifestes en l’autopsia presentada i la celeritat en tancar el cas amb la intenció de repatriar el cos. I exigim que es dónin explicacions, es depurin responsabilitats i s’acabi amb la impunitat policial i el terrorisme d’estat.

No hi som totes: falta en Juan Pablo!
La policia tortura i assasina!!!