dijous, 10 de maig del 2012

Vaga als Ferrocarrils de la Generalitat


Les assemblees de treballadors /es dels FGC han decidit anar a la vaga els dies 10, 11, 23, 24 i 25 de maig, i els dies 11, 12 i 13 de juny, en defensa del conveni col·lectiu i en contra de les retallades socials i salarials.

La vaga està convocada pels sindicats CGT, CCOO, UGT i SEMAF. Els sindicats denuncien que l’administració catalana no té cap voluntat negociadora davant la negociació del conveni col·lectiu i l’aplicació de les mesures de retallades previstes al Parlament de Catalunya, que són les causes de l’actual conflicte laboral.
Rebutgen la nova retallada del 3% del salari de la plantilla plantejada pel govern de la Generalitat i que, com a empresa pública, també els afecta. Una retallada salarial que se suma al 5% que l’empresa ja els va aplicar el 2010 més la congelació dels sous que se’ls aplica també aquest darrers dos anys. També denuncien que en aquestes “retallades” la direcció de FGC hagi eliminat millores socials destacades que s’incloïen al conveni col·lectiu com les ajudes als treballadors amb discapacitat física o psíquica.
A més de les aturades els treballadors/es organitzen concentracions i manifestacions en defensa dels seus drets.
El 10 de maig a les 7h. concentració a Plaça Catalunya de Barcelona, a les 12 h. concentració al Portal de l’Àngel per anar en manifestació fins a la Plaça de Sant Jaume.

CGT-Rubí