dimecres, 23 de maig del 2012

Cronica del dia de vaga d'ensenyament a Girona

La vaga d’enseyament a Girona ha estat un exit. La nit passada es van okupar per a fer pernocta, les facultats de Ciències i Dret (al Campus de Montilivi), Medicina i Infermeria (Campus Emili Grahit) i las de  Lletres i Educació i Psicologia, al Campus del Barri Vell.
També un altre grup d’alumnes han okupat el rectorat. Aquest matí els esquirols que han volgut anar a treballar o estudiar a les facultats d’Educació i Psicologia, l i Turisme (a l’edifici de Sant Domènec), i  a Ciències, s’han trobat amb que no han pogut accedir ja que les portes estaban tancades.
Al migdia s’ha fet una concentració convocada pels estudiants i profesors. Des de les diferents facultats de la UdG han surtit, alumnat i profesorat cap a la delegació del gober de Catalunya on s’ha fet la concentració. S’ha demanat entre altres coses la dimisió de Irene Rigau, la actual consellera d’educació.
A la tarda, a aixó de les sis, ha començat la manifestació convocada pels sindicats. Aquesta manifestació a arreplegat a unes 2000 persones, que han surtit des de la plaça de la independencia per arribar a la delegació del gobern de Catalunya. Durant la manifestació s’han sentit crits contra les retallades del gobern d’en Mas i s’ha demanat la dimisió de la Rigau i la del propi Mas.
L’edifici del rectorat de la UdG encara continua okupat.
Contragironainformant per a linea36.com