dimarts, 31 de gener del 2012

Quan Rajoy no dóna importància a les vagues sindicals‏

[Editorial Tramuntana Vermella Mail 30/01/2012]

Mariano Rajoy, s'estrena avui en una cimera europea a Brussel·les i, fa aquestes afirmacions informals: “Aquest divendres hem fet la llei d'estabilitat. Divendres vinent, la reforma financera. Després, la laboral. La laboral em costarà una vaga.” D’aquesta manera, Rajoy parla amb el primer ministre finès, Jirky Katainen, abans de començar la reunió de la cimera. I Rajoy continua parlant, ara amb el primer ministre neerlandès, Mark Rutte. “Ara ve el més dur.” Tot plegat, significa que l’Estat capitalista se’n fot de les vagues sindicals de 24 hores per més durs que siguin el ajustos socials i la retallada dels drets obrers i populars adquirits en dos-cents anys de lluita col·lectiva, cosa que demostra que la conjuntura històrica en la lluita de classes imposa la necessitat de vaga política revolucionària del proletariat en una posició realment insurgent contra el domini del Capital i per l’abolició del treball assalariat i el regne de la Mercaderia.
En aquest sentit l’Estat i la burgesia a nivell mundial preparen la criminalització d’aquells col·lectius polítics i social que no combreguin amb les rodes de molí del sindicalisme de gestió i integració del capital.
El Pentàgon considera en un informe “terrorisme de baixa intensitat” els moviments ‘Occupy’ (Wall Street, Oakland i altres). L’existència d’aquest informe elaborat pel Pentàgon l’ha denunciat una advocada de la Unió Americana de les Llibertats Civils, Ann Brick, després d’obtenir-ne una còpia a través d’una persona que treballa en el Departament de Defensa dels USA. Segons Brick, el document esmentat utilitza uns termes que soscaven els principis recollits en la primera esmena de la Constitució nord-americana, quan parla del dret fonamental a reunir-se pacíficament, com ara fa el moviment ‘Occupy’. La Unió per la Pau i la Justícia, un moviment nord-americà contra la guerra, per la seva banda, considera que “el Pentàgon pretén criminalitzar i crear sospites infundades sobre una dissidència legal que ha de ser reconeguda per l’administració”. I ‘Occupy Wall Street’ ha instat al Governs federal nord-americà a pronunciar-se sobre aquest informe del Pentàgon. L’Estat federal dels USA, gràcies a l’’FBI i altres agències nord-americanes, limita les activitats dels moviments socials contestataris.