dimecres, 4 de gener del 2012

Crònca de la Tobada de record i homenatge a Paco Consea, Martín Ruiz, Antoni Miracle i Rogeli Madrigal

Memòria proletària

El dimecres 4 de gener al migdia en el cementiri vell de Girona s’ha fet una trobada anarquista social revolucionària de record i homenatge als companys Paco Conesa, Martín Ruiz, Antoni Miracle i Rogelio Madrigal en el dia de l'efemèride dels 52 anys del seu assassinat a mans de la Guàrdia Civil en el mas Clarà i les seves immediacions, en el municipi de Palol de Revardit, en el decurs de l’aplicació de la denominada llei de fugues.

S’ha fet ofrena floral de dotze roses vermelles, el poeta gironí Santi Ripoll ha recitat un poema especialment dedicat als companys. Unes paraules davant la seva tomba en una fossa a terra han conclòs l'acte.

Aquesta trobada anual del 4 de gener que avui s'ha fet al cementiri vell de Girona és el primer acte de les jornades en homenatge a aquests companys i al Quico Sabaté organitzades per "Marxa-homenatge als maquis (nord-est)" que continuaràn el proper dia 14 a les 11.30h. a la sala d'actes de l'Espai Marfà amb la presentació de la traducció al català de la biografía del Quico Sabaté escrita per Antonio Tellez.
Consulteu la programació clicant a "Etiquetes"

Sant Celoni:
El dijous 5 de gener s’ha aplegat una colla de gent davant la tomba a Sant Celoni del company Francesc
Sabaté caigut en combat fa 52 anys. Després de llegir un poema en Salvi Jacomet i de diverses paraules, una de les seves filles, Alba, ha llegit una breu i emotiva salutació en que destaca les virtuts i l’abnegació en el combat alliberador del seu pare.