dissabte, 7 de gener del 2012

9.000 euros de multa per manifestar-nos contra el feixisme

Felip Puig vol sancionar amb 9.000 euros dues companyes per la manifestació antiracista de l’estiu passat a Salt de resposta a Anglada i la Plataforma per Catalunya El dia 27 d’agost d’enguany una manifestació amb el lema: “Aturem el feixisme. Salt diu no al racisme“, va recórrer els carrers de Salt i Girona. Va ser una manifestació festiva i combativa que donava resposta a l’intent de Josep Anglada d’escampar odi racista, amb el missatge que no ens deixarem dividir pel nostre origen, els papers ni el color de pell.

La Conselleria d’Interior de Felip Puig, seguint els desitjos de la regidora de la PxC a Salt que havia denunciat la manifestació, va obrir un expedient sancionador contra dues persones, conegudes activistes dels moviments socials, com a suposades organitzadores de la manifestació. La proposta de resolució de l’expedient, que ja només està pendent que la ratifiqui la mateixa Conselleria, els imposa una sanció de 9.000 euros, perquè la convocatòria no li havia estat formalment comunicada.

Denunciem que aquest cas forma part d’una estratègia de repressió sistemàtica, una forma de control social i polític de la dissidència, amb l’objectiu d’impedir que ens mobilitzem, mitjançant la violència, la criminalització, l’ofegament econòmic i la por i que pretén de mica en mica anar trencant el teixit social i solidari dels moviments combatius. La repressió, igual que les polítiques per a dividir-nos amb el racisme i la xenofòbia, és l’altra cara de les retallades. Només a Girona, els processos oberts contra diverses companyes per la concentració de rebuig a les retallades sanitàries de Boi Ruiz del juliol passat i contra estudiants i treballadores de la UdG després de la brutal càrrega dels mossos d’esquadra dins de la Universitat durant la visita d’Artur Mas en són dos exemples més.

Denunciem també que les dues companyes encausades són els caps de turc de l’estratègia repressiva de Felip Puig i CiU. La manifestació de Salt provenia d’una convocatòria col·lectiva i per tant, no es pot atribuir a dues persones ser-ne les organitzadores pel simple fet d’estar-hi presents. Els mossos d’esquadra ni tan sols van identificar-les, perquè, una vegada més, han utilitzat els seus fitxers policials polítics amb què persegueixen les activistes de les organitzacions i els moviments socials.

Però no se’n sortiran: la repressió, ni en forma de porres, ni de multes, ni d’amenaces de presó, no ens impedirà mobilitzar-nos ni, per descomptat, manifestar-nos contra el racisme i el feixisme.

Per tot això exigim:

Que s’arxivi l’expedient sancionador per la manifestació antifeixista del 27 d’agost a Salt, amb què el conseller Felip Puig vol multar amb 9.000 euros dues companyes.

Que es respecti el nostre dret a manifestar-nos amb llibertat: ni repressió, ni feixisme, ni retallades.

MANIFESTACIÓ DISSABTE 21 DE GENER A LES 18H A LA PLAÇA CATALUNYA DE GIRONA

Adhereix-te a la campanya

http://peldretamanifestarnos.org/