dissabte, 31 de desembre del 2011

Xavier Cañadas: un anarquista de rebel·lia responsable

Editorial Tramuntana Vermella Mail 30/12/2011.

L’amic i company Xavi Cañadas Gascón, demà dissabte 31 de desembre al migdia inicia una vaga indefinida de fam i set contra la repressió dels moviments socials i les retallades dels drets socials i laborals. Aquest militant anarquista des de molt jove, va patir anys de presó en la denominada Transició i és autor de diversos assaigs sobre el seu pas per la comissaria de Via Laietana i les presons monàrquiques espanyoles, com ara ‘El Tubo’, ‘Entremuros’ o ‘El caso Scala. Terrorismo de Estado y algo más’. Manifestem el nostre suport incondicional a Xavi i volem fer una crida solidària a anar davant del Palau de la Generalitat de Catalunya per donar el major ressò possible a la seva rebel·lia responsable.

En una carta pública ens recorda que “la situació econòmica que precaritza els més desfavorits, no és fruit d'una ‘crisi’, sinó d'una ESTAFA produïda pel sistema financer i recolzada pels poders públics de tot l'Estat espanyol. Alhora, aquests poders públics són recolzats per tots els polítics institucionalitzats del país, des de la dreta, passant pels nacionalistes, fins "l'esquerra”, amb la seva muda política de “qui calla, atorga”; els qui, en comptes de tenir la més mínima decència d'abandonar tots els parlaments per deixar governar els lladres en solitari, participen democràticament de la lladreria institucionalitzada. Els rics, cada cop més rics i cada cop paguen menys impostos. Els pobres, cada cop som més pobres i cada cop paguem més impostos.

Els esforços per la nostra supervivència només estan destinats a l'enriquiment dels lladres institucionalitzats”. Per això, en Xavi decideix “unilateralment” declarar-se en vaga de fam i set, indefinida, a partir del dissabte 31 de desembre a les 12 hores davant la porta principal del Palau de la Generalitat de Catalunya, ubicada a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

L’amic i company Xavi exigeix “perquè en aquesta ocasió resulta inadmissible demanar els polítics lladres institucionalitzats” els següents punts, per tal de deposar la seva actitud:

1.- Eliminació, per Decret Llei, del Copagament sanitari.

2.- Absolució sense càrrecs dels 20 companys i companyes acusats de terrorisme pel jutge Eloy Velasco de l'Audiencia Nacional, pel “Cas Parlament” del 15 de juny de 2011, perquè considero que la disidència no és terrorisme, i sí que ho és, en canvi, la “lladreria política institucionalitzada”.

3.- Abolició immediata de tots els desnonaments, amb caràcter retroactiu des de 2008.4.- Abolició immediata de la Monarquia.

5.- Eliminació, per decret llei, de la càmera del senat.

6.- Nacionalització de tota la Banca-Usura.

7.- Reducció del 75% de les retribucions de tots els Polítics Institucionalitzats” de l'Estat espanyol.

8.- Reducció en un 200% dels pressupostos de Defensa i Interior.

9.- Requisició de tots els comptes situats a paradisos fiscals i expulsió permanent del pais a tots els seus propietaris.

10.- Augment en un 200% de les partides pressupostàries de Sanitat, Educació, Cultura i Serveis Socials.

En Xavi considera que “els punts del 4 al 9 son d'estricte compliment, com a única manera d'assolir l'eliminació de tot el dèficit públic, que no han creat els ciutadans, sinó els politics institucionalitzats amb la seva pràctica indiscriminada de l'Estafa Legal i la Lladregada” i que només acceptarà negociar la rebaixa de la seva postura “quan s'aprovin els dos primers punts de la plataforma reivindicativa d'exigències mínimes”.

Com podem col·laborar amb l’acció de rebel·lia d’en Xavi Cañadas? Respon “fent difusió massiva del comunicat, via Internet i xarxes socials, nacionals i internacionals; fotocopiar el document en les quantitats que a cadascuna l'hi sigui possible i portar les còpies a la plaça Sant Jaume a partir del 31 de desembre de 2011 a les 12:00h. I, sobretot, companyia, encara que sigui una o dues persones, alternativament, durant totes les hores del dia”. A més, avisa que “només prestaré declaracions a mitjans alternatius d'informació; per tant, abstenir-s'hi mercenaris dels mass-media”. I proclama “SEMBRANT ANARQUIA, PER A RECOLLIR KAOS”.

Aquest anarquista obra la porta, igual que fa 62 anys van fer els companys Sabaté, Conesa, Madrigal, Ruiz i Miracle al passar el Pirineu Oriental aquell any nou per passar a la propaganda exemplar revolucionària sota la dictadura franquista i trencar el silenci de la denominada “pau social”, a un nou impuls de rebel·lia responsable de masses a partir de la seva aportació militant personal. Benvingut sigui la teva iniciativa, bon amic i company llibertari. Pensem que diades d’any nou són bons moments psicològics per crear condicions subjectives de revolta social de masses en les actuals condicions revolucionàries subjectives.