divendres, 16 de desembre del 2011

Comunicat de prensa de la plataforma de la UDG davant dels fets d'avui

Els Mossos d'Esquadra carreguen indiscriminadament contra la mobilització pacífica de la Plataforma UdG

Girona, 16 de desembre de 2011. Avui divendres, 16 de desembre, amb motiu de la visita del president de la Generalitat, Artur Mas, a la Universitat de Girona, diversos col·lectius, entre ells la Plataforma UdG, s'han concentrat a la plaça Sant Domènec. Amb aquesta actuació, la Plataforma UdG pretenia denunciar l'excessiva privacitat i secretisme d'un acte que hauria d'haver estat accessible a tota la comunitat universitària. No obstant, només han pogut participar-hi l'elit impulsora de les retallades que està patint la Universitat.

Els membres de la comunitat universitària s'han concentrat de manera pacífica a la plaça Sant Domènec, davant d'un excessiu desplegament policial. Posteriorment, la mobilització s'ha desplaçat fins al claustre de la Facultat de Lletres, on inicialment no hi havia cap cos policial. A partir d'aquest moment han començat les càrregues indiscriminades per part de la policia, que han tingut com a resultat persones ferides i detencions sense cap legitimitat.

Amb aquest comunicat volem denunciar l'actuació repressiva i la violència injustificada per part dels Mossos d'Esquadra, així com l'entrada del cos policial i la presència prèvia de policia no uniformada dins del recinte universitari, suposem que sota l'autorització de la rectora.

Per totes aquestes raons, per haver permès la violència i la repressió policial contra els membres de la comunitat universitària, juntament amb la mala gestió i la desinformació per part del rectorat, demanem públicament la dimissió de la senyora Geli.

Davant la gravetat dels fets succeits avui a la Universitat de Girona, la Plataforma UdG convoca una concentració de denúncia dilluns 19 de desembre a les 12h davant el Rectorat de la UdG, seguida d'una assemblea extraordinària.