dimarts, 1 de novembre de 2011

Madrid, 12 de novembre: Manifestació estatal de la CGT en defensa dels serveis públics i contra les retallades socials.

Inici de la manifestació a les 12h, de Cibeles a Nuevos Ministerios.
MANIFEST:
La classe treballadora, els col · lectius socials més desfavorits i precaritzats, des de fa anys, venim patint la degradació i retallades en els drets laborals, socials, mediambientals, que han provocat precarietat, atur, misèria, injustícia, desnonaments, explotació, manca d'expectatives, por, submissió, angoixa, resignació, desigualtat ...

En aquests mesos, assistim a l'increment d'un nou atac contra els serveis públics. Els serveis públics de qualitat i universals són un dret que garanteix la satisfacció de les necessitats bàsiques que tenim com a persones, representen una societat de drets, de manera que la lluita en defensa del públic és la lluita per la igualtat i la justícia social.

Per tant, exigim el servei públic de la sanitat, l'educació, el transport, les comunicacions, el correu postal, l'energia, l'aigua, l'habitatge, la cultura, els serveis socials, el salari social, el medi ambient, les pensions , les cures, la neteja ... En definitiva, exigim i lluitem per viure amb dignitat, en una nova societat amb drets i llibertats, igualitària, solidària, que sap autogestionar-se i repartir la seva riquesa i el treball amb criteris de justícia social.

El govern, la banca, la patronal, han decidit privatitzar els serveis públics perquè només els utilitzin els qui tenen diners, vendre les empreses públiques, destruir ocupació, reduir els salaris, abaratir els acomiadaments, reduir les pensions, retallar els serveis socials i laborals , perquè amb el que ens roben, tenir diners i poder pagar el deute i la crisi que ells mateixos han provocat.
La privatització d'allò públic és un atac directe als drets col · lectius, un atac a la justícia social en permetre convertir en negoci la satisfacció de les necessitats bàsiques de l'ésser humà. No ho podem permetre. És imprescindible defensar el públic i no confondre gestió pública amb gestió estatal. Quan la gestió és pública es tendeix a l'autogestió social, al'organització i planificació col · lectiva d'aquests serveis. Són els nostres serveis públics, es financen amb els nostres diners i hem autogestionats de forma col · lectiva.

La defensa dels nostres drets, de lo públic, de la nostra dignitat, hem de fer al carrer, a les places, allà on les persones ens trobem i vivim. Per això, animem a les persones en atur, a les treballadores, estudiants, pensionistes, joves, precàries ... a participar en aquesta mobilització. Sol @ s i separeu @ s no podem. L'atac al públic i les retallades socials ens afecten a totes i tots.
Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT