divendres, 4 de novembre del 2011

La comarca de la Selva en marxa contra la supressió de les urgències nocturnes. L’Operació Pebrots està en marxa!!! #OpPebrots

Les retallades en salut són inadmissibles. Estan caient totes les coartades amb les que es volien justificar i poc a poc es van fent públics els interessos privats que hi ha al darrera.
Un exemple: el flagrant conflicte d’interessos denunciat pel periodista Alfons Quintà, que suposa que el gerent de l’ICS i assessor oficial d’Artur Mas en temes de salut, Josep Prat Domènech sigui conseller de la filial de la multinacional sanitària United Surgical Partners. Ens han pres per idiotes aquesta gent?
Un altre exemple són les descarades declaracions del Conseller d’economia, Andreu Mas-Collell al Cercle d’Economia: “M’agradaria que agaféssiu la iniciativa: ara està molt clar que des del sector públic no es podran atendre grans projectes de rendabilitat (rendibilitat, s’entén) econòmica i social… això vol dir que el sector privat ha d’aprofitar els espais dels que l’Administració es retirarà” No tenim dubte: estem en mans de delinqüents que treballen per fer diners amb la vida dels catalans!!!
Ja ho ha dit l’ex-fiscal anti-corrupció Jiménez Villarejo: aquesta gent està als umbrals del delicte: aquests pirates d’allò públic estan atacant drets fonamental recollits a la constitució i són responsables d’uns fets que podrien ser, fins i tot, perseguits penalment. L’article 542 del Codi Penal castiga a les autoritats i funcionaris públics que “impedeixin als ciutadans l’exercici de drets cívics”
Vagin preparant-se senyors Artur Mas, Boi Ruiz, Josep Trias:
buscarem advocats, posarem denúncies i no pararem fins que sigueu responsables davant la justícia d’aquest cop d’estat sanitari que esteu perpetrant i per les possibles negligències, desatencions i morts de la vostra política arreu del territori.
Pel que fa a nosaltres, desprès de 50 dies de tancament no ens han donat ni tan sols resposta a unes preguntes sobre la Selva Interior que considerem bàsiques i que el passat 17 de setembre el President de la Generalitat en persona ens va prometre que el Departament ens entregaria. Tenim gravada en vídeo la seva promesa, i amb els mesos que han passat no podem treure altre conclusió que el President ens va mentir, a Sant Hilari Sacalm, aquell dia.
La trobada amb el Delegat Territorial, Josep Trias, que havia de respondre a la promesa que ens va fer el President, va ser un nou intent d’embolicar i enganyar. Quasi tres hores sense donar dades ni resposta a les nostres preguntes, ni el Delegat, ni l’equip que l’acompanyà. Finalment, les dades que va dir ens enviaria han arribat aquesta setmana, en forma d’una carta de resposta inacceptable. No respon a res, no dóna les dades demanades. No és cap resposta. Només diu que la culpa és del Departament i fa sobredosi d’autocomplaences de fulletó de propaganda turística. Respon en la línia d’un abús mediàtic, del Departament i del Govern, que és insuportable i inacceptable.
Mireu quin escàndol:
El Conseller Boi Ruiz i el Govern han mentit, enganyat, i embolicat molt a la gent, al Parlament, als professionals i als informadors, en aquest procés de retallades. Enganyen, no responen i no ens representen. Representen a les grans multinacionals que faran negoci amb la vida dels nostres avis i els nostres fills.
N’estem tips d’enganys, cinisme, retallades i abusos
.
Un darrer pas va ser dimecres 26 d’octubre quan varem anar a la Comissió de Salut al Parlament. Podíem pensar que Boi Ruiz, després d’uns quants tocs d’alerta, assumiria la realitat. Però el senyor Ruiz va tenir tant poc respecte pel Parlament com ens té com a persones malaltes, i com a ciutadania. Al final de la compareixença, i gràcies als vots de CiU i al PP, no va prosperar la petició de reapertura nocturna dels CAP.
Per pebrots, perquè la defensa dels drets hi obliga. El poble de Catalunya no es pot deixar massacrar d’aquesta manera. Catalans: aixequeu la vostra veu i defenseu la vida de la vostra família.
Els ciutadans i ciutadanes de La Selva Interior estem decebuts, enganyats, cabrejats i farts…. n’estem fins els pebrots! I per això, després de 50 dies ocupants els 7 CAPs que el Departament de Salut ha tancat per les nits,
HEM DECIDIT:
Tancar-nos a la seu del Departament de Salut.
No ens mourem fins que siguin satisfetes les nostres demandes.
Hem decidit que no marxarem d’aquí fins que en Josep Trias i en Boi Ruiz no ens donin les següents dades sobre els CAPs que ells ha ordenat tancar per les nits.
Volem saber quantes vegades als últims dos anys aquests CAPs han atès en horari nocturn casos de: atac de cor, embòlia cerebral, hemorràgies, pujades agudes de sucre, processos al·lèrgics aguts… Aquestes dades són imprescindible per poder avaluar el que significa el tancament dels nostres CAPs ja que les descrites són patologies en les quals una intervenció ràpida pot ser la diferència entre la vida i la mort. Hem demanat aquestes dades al president Artur Mas i ens va dir que Josep Trias ens les facilitaria. Exigim que es compleixi la paraula del President de la Generalitat. Recordem que hem demanat aquestes dades al gerent de l’IAS, gestor d’alguns d’aquests CAPs, el senyor Lluís Franc, però aquest s’ha negat a donar-les.
Davant d’aquest secretisme intolerable, ens preguntem:
·De veritat els 7 CAPs que ara es tanquen no han atès cap urgència vital en tots aquests anys de funcionament?
· Si de veritat aquests 7 CAPs que ara estan tancats poden ser substituïts per una ambulància per a 35.000 persones, perquè el Govern no fa públiques les dades que demanem? Tenen por de que es vegi el que està a punt de passar?
· Com pot ser que els responsables de Salut amaguin dades tan importants per a la població? Perquè es neguen a actuar amb transparència? De què tenen por? Què estan amagant?
· Si les dades confirmen la nostra sospita de que amb la tancada de les urgències s’estan posant vides en perill, exigim la DIMISSIÓ de Boi Ruiz i del seu equip i que s’obri una comissió d’investigació parlamentària, amb els diferents grups que defensen la salut pública, per arribar fins al fons a descobrir la trama dels interessos privats que desmantellen la sanitat pública (a nosaltres en concret deixant-nos sense urgències nocturnes), però en el context molt més ampli d’inacceptables atacs contra els drets humans, l’atenció pública en sanitat i el sector públic de salut. Recordem que
l’estalvi que aconsegueix el Govern amb el tancament de les urgències nocturnes que donaven servei a 40.000 persones és de només 1.000.000 d’euros, tal i com va fer públic el Departament.
A tall d’exemple, recordem que aquesta xifra és molt similar als 917.000 euros que PSC, ERC i CiU s’emporten de la Diputació de Girona per pagar 23 ‘assessors’, càrrecs polític anomenats a dit, sense cap formació concreta, sense fer cap oposició i sense haver estat triats democràticament. Repetim: no parlem de càrrecs electes. Parlem d’endollats.
De veritat el sou de 23 persones amb l’únic mèrits de pertànyer a un partit polític és més important que la salut de tota una comarca?
Com és que ningú ha pensat en retallar això en comptes de trencar el nostre sistema sanitari?
Com és que no s’atura aquesta injustícia que es repeteix a multitud d’administracions públiques de tota mena? De veritat penseu que el poble es quedarà mirant com poseu en perill la seva salut mentre us seguiu enriquint amb diners públics?
2 de Novembre 2011
Com anunciàvem, en marxa l’Operació Pebrots!!
Ocupen la seu del Govern a Girona per protestar pel tancament nocturn dels CAP
Un grup de veïns de la Selva interior ens hem manifestat avui 3 de novembre a les oficines d’Atenció al Ciutadà de la de seu del govern a Girona. Aquests veïns protestavem contra el tancament dels CAPs a les nits i demanaven respostes al govern. Finalment, hem hagut de marxar sense aconseguir res. Aquesta és la política del govern, que si no és per demanar el vot no es dirigeix a la ciutadania.
Els vuit encadenats ens resistiem a abandonar la protesta fins que Trias no ens rebés i ens proporcionés dades de quants serveis vitals s’han atès en els darrers dos anys als CAP de la Selva interior ara tancats a les nits.
Cal tenir-los molt grossos per a fer el què estan fent a la sanitat pública i a la ciutadania: retallar i enganyar.
Per pebrots, perquè la consciència hi obliga, hem d’aturar aquestes retallades i abusos del Departament de Salut, el Govern i altres implicats.
Vist que el Departament li en diu dades al que li roti, i que ens ha tractat i tracta d’estúpids, què fem?
Vist que Departament passa, on hem d’exigir les dades?
No us perdeu l’apunt d’Àngels Martínez Castells: “La raó de la protesta no és solament el tancament nocturn dels CAP –que per sí ja seria motiu– sinó a més amagar informació cabdal. Ahir varen tornar a exigir dades que el president Mas ja els havia promès però que no es volen difondre. I la resposta ens interessa a tota la ciutadania: Quantes urgències vitals (ictus, atacs de cor, epilepsies, traumatologies greus, etc…) s’atenen als vuit CAP afectats que donen servei a cinquanta municipis?.. I ampliant el radi de la pregunta, quantes d’aquestes patologies URGENTS queden sense atendre pel tancament nocturn de CAP’s a tot Catalunya, i per les retallades? De fet, l’important a retenir és que LA SALUT NO ÉS CAP NEGOCI! ÉS UN DRET, QUE A MÉS, SALVA VIDES!”
Hem tingut força recolzament a la xarxa i al carrer, moltes gràcies! A tothom, gràcies i sume-ho-vos! Com ara Dempeus per la salut pública, que cridaven a l’acció: “Difonem aquesta informació de unitspelcap. És important que li donem entre tots el màxim ressò, els nostres companys de Girona s’han plantat contra les retallades en salut, fem-los costat!, seguim el seu exemple! (…)”
El moviment UnitspelCAP va rebutjar les dades donades ahir pel departament de Salut perquè consideren que són les mateixes que ja havien rebut la setmana anterior i per tant, no els satisfeien la demanda que al seu dia havien fet al director de Salut a Girona Josep Trias.
ACN: "Els manifestants contraris a les restriccions horàries dels CAP que s’han tancat a les Oficines d’Atenció al Ciutadà de la seu del Govern a Girona han abandonat al migdia les dependències de la Generalitat, tot i no haver-se pogut reunir amb el delegat de Salut a Girona, Josep Trias, ni tampoc haver aconseguit les dades que reclamaven a Salut. (…)”
No varem aconseguir les dades, i el què va quedar clar és que no les volen donar, que pretenen seguir amb opacitat, engany i menyspreu a ciutadans i drets. El 23 de setembre, Josep Trias ens va dir que és que són dades secretes o alguna cosa així……, que les té però que són d’ús intern…., intern entre el Departament i empreses de serveis que són privades…. o semi. Ens va dir que els hi anéssim a demanar, pot ser ho fem. Cal anotar, però, que de confiança no ens en donen, no creiem que ens ofereixin informació clara. Esperàvem la seva resposta, Salut, ara la tenim.
Lligats, per a forçar que Salut respongui. Albano Dante llegeix en manifest.
Com anoten a Moviment Ter-Brugent: “Ahir varem intentar de nou que el Departament de Salut ens donessin una resposta, i varen tenir els pebrots de tornar-nos a donar tres fulls amb els mateixos 12 paràgrafs del que ens varen enviar per correu la setmana passada. Cal afegir que va ser un correu enviat després de que en reclaméssim resposta, havia passat més d’un mes de la trobada amb el Delegat Trias i equip a Girona, i varem telefonar per reclamar-los-hi. Quina mena de Govern tenim? Què ho fa que pugui sordejar i enganyar?” I impunement i sense vergonya! 3 de Novembre 2011

Ocupen la seu del Govern a Girona en protesta pel tancament nocturn dels CAP Units pel Cap
http://unitspelcap.wordpress.com/