dijous, 3 de novembre del 2011

Encadenats al vestíbul de la seu de Salut a Girona per denunciar 'les mentides' del president Mas

El tancament dels CAP
Diversos manifestants s'han encadenat al mobiliari de la seu de la Generalitat. Han desplegat pancartes a l'interior de l'edifici

Sis representants de la coordinadora Units pel CAP, que aplega assemblees de municipis de la comarca de La Selva, es van tancar ahir a les dependències del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a les comarques de Girona. Provinents de les localitats que es troben al peu de la serralada del Montseny, com ara Breda, Hostalric, Arbúcies o Sant Hilari Sacalm, entre d'altres, han protestat mitjançant un encadenament simbòlic que s'ha perllongat durant més de dues hores. Altres persones s'han concentrat a l'exterior. Cap a dos quarts de tres de la tarda agents dels mossos d'esquadra han identificat a totes les persones presents, i els que s'havien encadenat als bancs del vestíbul de l'edifici han finalitzat la protesta voluntàriament. El representant de Breda ha llegit un comunicat davant dels mitjans de comunicació que hi eren presents, on ha denunciat el tancament del servei nocturn d'urgències a diversos municipis, i ha volgut destacar 'les mentides del govern', i en concret del president de la Generalitat Artur Mas.

Les promeses del president
El passat estiu, quan Mas es dirigia amb una comitiva oficial a l'escola que les joventuts de CDC feien al municipi de Sant Hilari Sacalm una delegació de representants del veïnat de la comarca el va interpelar. Van estar parlant amb ell durant deu llargs minuts –tota la conversa va ser enregistrada per un videoaficionat–, i les exigències plantejades mai han estat ateses des de la Generalitat. Han exigit que des de la direcció de l'Institut Català de la Salut es donés resposta a tota una sèrie de preguntes que van dirigir al President de la Generalitat i al Director dels Serveis Territorials de Salut a Girona, Josep Trias. Els ha atès Xavier Burjons, cap del servei d'atenció a l'usuari de l'ICS, qui pretenia que diversos representants, lluny de les càmeres de televisió que hi havia al vestíbul, negociessin les seves demandes. Els membres d'Units pel CAP han rebutjat amagar-se dels mitjans: "no tenim res a amagar". Ha estat aleshores quan Burjons els ha entregat un escrit que ja els havia estat remès anteriorment per l'ICS, on no es dóna resposta a una pregunta clau: "quantes urgències vitals (ictus, atacs de cor, epilepsies, traumatologies greus, etc...) s'atenen als vuit CAP afectats que donen servei a cinquanta municipis?".

Manifestació el 5 de novembre
La passivitat dels directius de l'ICS ha indignat més els concentrats, però finalment han desconvocat la protesta fent una crida a participar de la manifestació unitària per aquest dissabte 5 de novembre a les dotze del migdia a la rotonda de Correus de Girona. També han volgut denunciar l'actitud "agressiva i amenaçadora" dels membres del servei de seguretat de l'edifici on s'ha fet l'acció, que han arribat a agredir a una de les encadenades, i fins i tot han amenaçat un parell de periodistes que feien seguiment de la protesta.
IVAN SANTIAGO 02/11/2011 Extret de La Directa