dimecres, 31 d’agost del 2011

3 de setembre: talls de carreteres també a Blanes i Palamós contra les retallades



La plataforma blanenca contra les retallades sanitàries prepara noves mobilitzacions

La plataforma ciutadana contra les retallades sanitàries es va reunir ahir en assemblea per preparar noves mobilitzacions per al dissabte 3 de setembre, en mostra de rebuig a les retallades sanitàries.

La proposta que finalment es va aprovar per part dels membres de l’assemblea i que finalment es durà a terme, serà realitzar diferents talls de trànsit intermitents el proper dissabte 3 de setembre a les 12 del migdia a la rotonda situada entre la Ctra d’Accés a la Costa Brava i l’Av Europa, just al costat dels cinemes, i consistirà en creuar pels passos de vianants existents creant una cadena humana.

Així mateix la plataforma segueix realitzant la recollida de signatures els diumenges en una parada situada al passeig del mar. L’assemblea també va servir per redactar un manifest que es lliurarà els propers dies a l’alcalde de Blanes i el seu equip de govern perquè mostrin el seu suport, ja que fins ara s’han mantingut al marge de tots els actes.

Acampada Palamós també convoca a les 10h al Pont de Ferro de Palamós a sumar-se a més talls de carretera.

Ja ho sabem: vacances, platjeta, terrasses… l’agost no és un bon més per a fer la revolució…, i els nostres governants ho saben. Per això han aprofitat l’estiu per anar passant les estisores…

El govern i conselleries miren d’aprofitar que hi ha gent de vacances, i que sembla que a l’agost el món s’aturi, per colar-nos una sèrie de mentides i de retallades que no hem d’acceptar.

Mirem la salut i la sanitat: en pocs dies milions de persones ens enfrontarem a un sistema sanitari, que si ja tenia problemes, ara passarà a ser precari, perillós, col·lapsat i ineficaç. I això es traduirà en dolor, patiment i morts clarament evitables.

Mirem l’atenció d’urgències: morirà gent, no és una exageració. Les ambulàncies arribaran entre 20 i 50 minuts més tard que ara, milers de persones hauran de conduir 30km per carreteres congelades per arribar a un metge en plena nit, els serveis d’urgències que quedin estaran col·lapsats, milers de persones passaran massa temps esperant als passadissos dels hospitals perquè no hi ha lloc per a ells, i milers patiran dolor mentre esperen el seu torn… la gent ja està morint…

S’han fet i s’estan fent moltes coses, hi ha molta gent treballant i mobilitzant-se per aturar aquesta bogeria, fa mesos. Però la resposta del govern ha anat de la indiferència, a la criminalització de les protestes, passant per la prepotència d’assegurar que no ens faran cap cas, fins al cinisme de dir que no entenen per què, ni de què ens queixem.

Perquè defensem drets fonamentals, cal que no callem! Que no parem! I que no ens empassem cantarelles de que no hi ha res fer! Això és fals, la història i el món en van plens d’èxits en la defensa de drets i persones. I, en consciència, recordem aquella frase del gran lluitador per la llibertat, Martin Luther King: “La nostra generació no lamentarà tant el crim dels perversos com l’estremidor silenci dels bons”.

Vinga, el 3 de setembre ànims i a la carretera a defensar els drets bàsics i la dignitat!!

Acampada Palamós http://acampadapalamos.wordpress.com/

. talls contra retallades

Web: http://tallscontraretallades.wordpress.com/