dimecres, 10 d’agost del 2011

150 persones es van manifestar a Girona contra els canvis en la forma de pagament i l’enduriment dels criteris d’accés a la Renda Mínima (PIRMI)


La concentració va ser convocada per diverses assemblees de treballadores dels serveis socials d’atenció primària de les comarques gironines.


El passat divendres dia 05 d’agost unes 150 persones, entre professionals, persones indignades i beneficiaris de la RMI, es van concentrar davant la seu de la Generalitat a Girona per a protestar contra els canvis en la forma de pagament i l’enduriment dels criteris d’accés a la Renda Mínima introduïts per al Govern de la Generalitat. Aquests canvis, efectuats sense previ avís i en ple mes d’agost quan molts professionals estan de vacances, demostren -una vegada més- la voluntat de l’actual Govern de retallar en drets socials, afectant especialment a les capes més desafavorides de la població.

La concentració va ser convocada per diverses assemblees de treballadores dels serveis socials d’atenció primària de les comarques gironines. Com a novetat, cal destacar que es tracta de la primera mobilització conjunta entre treballadores de serveis socials i usuàries d’aquests. S’hi van congregar persones provinents de Girona, Salt, La Garrotxa, L’Empordà, La Selva, Pla de l’Estany i fins i tot companyes del Maresme.

MANIFEST CONCENTRACIÓ RMI 05.08.11 – 13 H SEU GENERALITAT

Després de mesos d’incògnites i rumors, el govern de la Generalitat ha aprovat, sota el marc de la Llei 7/2011 de mesures fiscals i financeres del 27 de juliol de 2011, i de manera inesperada i sobtada una sèrie de modificacions en relació a la Renda Mínima d’Inserció (RMI).

Unes modificacions que per les formes en que han estat acordades, aprovades i comunicades (o NO comunicades) han generat una situació d’incertesa i descontentament, tant pel que fa als beneficiaris com als professionals. Sense menystenir la casualitat d’uns fets que es duen a terme en ple mes d’agost de manera deliberada, quan molts professionals estan de vacances i sense cap mena de previ avís.

Per aquest motiu els treballadors/es i beneficiaris/es afectats denunciem la manca de transparència i claredat en les informacions, que s’han facilitat en compte gotes i de manera confusa. Una confusió que s’ha agreujat per mitjà d’informacions poc clares i contradictòries emeses per la Comissió Interdepartemental de la RMI. És el cas d’un acord comunicat oficialment segons el qual s’informa de l’esgotament de la partida pressupostària destinada a aquesta prestació i la denegació automàtica de totes aquelles sol·licituds tramitades a partir de l’1 de juliol de 2011; sent rectificat l’endemà de la seva publicació i apuntant a la possibilitat de ser ampliable però sense cap compromís específic.

Així, mentre es modifiquen els criteris d’accés sense actualitzar la informació a la pàgina web oficial de la Generalitat, s’endarrereix i modifica la forma de pagament sense previ avís, es rebaixa la quantitat màxima de la prestació al SMI, no es fan els pagaments de prestacions aprovades ja fa mesos i es posa de manifest la incapacitat de cap responsable polític per donar la cara i explicar de manera transparent els canvis aprovats; el govern apel·la a la necessitat de fer front al frau i a l’abús d’algunes persones que cobren la prestació sense complir-ne els requisits.

Però l’abús és el que el nostre govern està duent a terme. Un abús per manca d’informació clara, d’irresponsabilitat política vers a famílies en situació de precarietat i vulnerabilitat i d’unes retallades que no fan més que afectar a aquells col·lectius més desemparats; promovent una societat cada cop més injusta.

Així doncs, considerem que les formes adoptades suposen un despreci i una falta de respecte cap als treballadors/es i demostren la poca consideració que es té vers la nostra tasca professional.La situació en què ens hem trobat els professionals aquests dies és intolerable.Desbordats i havent de fer front a situacions familiars molt dramàtiques sense poder donar una resposta clara degut a la confusió creada pels esdeveniments que s’han anat succeint i essent conscients que el camí que ha obert aquest govern només ens pot portar a una fractura social que no volem.

Per tot el que s’acaba d’exposar, manifestem el nostre enèrgic rebuig a les formes adoptades pel Govern de la Generalitat, i al fet d’haver dut a terme una reforma de la llei que regula la RMI sense haver tingut en compte el context actual de crisi econòmica, i menystenint el criteri dels professionals del sector.