dimarts, 17 de maig del 2011

Comunicat de recolzament a les mobilitzacions contra les retallades a sanitat i educació

És un despropòsit i una contradicció que es destinin milers de milions d’euros al pla de rescat de les caixes, que té una clara intenció privatitzadora, mentre la sanitat pública i l’educació sofreixen retallades.

Des de la CGT tenim clar que el manteniment actual de la sanitat i l’educació deurien ésser fonamentals pel govern de la Generalitat, només una educació de qualitat i una accessibilitat universal a la sanitat, és imprenscindible per facilitar la sortida de la crisis. Les retallades a l’educació inevitablement limitarà l’accés a la població més desfavorida. És del tot contradictori que mentre s’exigeix una millor preparació i titul.lació per accedir-hi al mercat laboral, el govern de la Generalitat i de l’Estat Espanyol retalli recursos a aquests àmbits. Es castiga doblement al jovent amb aquestes mesures: preparació educativa deficient i difícil accés al mercat laboral per aquest col.lectiu.

En quant a la Sanitat sembla del tot incongruent les retallades que és duran a terme, ja que suposaran un augment significatiu de les llistes d’espera i una disminució de la qualitat d’aquest servei; mentrestant sindicats majoritaris, patronal i govern està negociant aquests dies el pacte sobre la negociació col.lectiva on s’inclou un enduriment del control de l’absentisme, és a dir: Ens dificulten l’accés a la sanitat i al mateix temps ens sancionaran per estar-hi malalt.

Des de la CGT volem fer una crida a tota la societat civil perquè manifesti el seu descontentament per les retallades que en sanitat i educació s’estan duent a terme.

Secretariat Permanent Sindicat d’Activitats Diverses CGT Girona.