dijous, 5 de maig de 2011

1er de maig: 150 persones es manifesten contra el pacte social i les retallades a Girona

Contra el pacte social, el "pensionazo" i les retallades unes 150 persones van participar a Girona en els actes del 1er de maig convocats en el centre de la ciutat per la CGT i altres col.lectius anticapitalistes de la Mesa Cïvica pels Drets Socials de Girona.
La cita era en el "punt de trobada" de la Rambla de la Llibertat, la jornada va començar amb un esmorzar popular i a les 12h. es va presentar el decàleg de la Mesa Cívica http://mesacivicadegirona.blogspot.com/p/ljbjh.html.
Mireia Bazaga i Núria Bazaga, secretàries de jurídica i gènere del Sindicat d'Activitats Diverses van llegir conjuntament el manifest de la CGT que finalitza així:
Per a la CGT és l’hora de prendre la paraula i l’hora de passar a l’acció per construir un societat justa i lliure. És l’hora de la mobilització social i laboral perquè siguin els treballadors i les treballadores els protagonistes del seu futur.
A continuació, va intervenir un espontani que va llegir unes frases satíriques sobre la crisi.
Els parlaments van finalitzar amb l'intervenció d'Antonio Villegas de la Secció Sindical de Telefònica i secretari general del Sindicat d'AD que va denunciar l'ERO que vol imposar la direcció per acomiadar el 20% de la plantilla així com els recents acomiadaments per baixa mèdica que s'han donat a la companyía i va alertar del perillós precedent d'aquests acomiadaments per baixa mèdica que s'han fet efectius a Telefònica aplicant la Reforma Laboral pactada entre el govern d'en Zapatero, l'empresariat espanyol que està dirigit i controlat per la burgesia catalana i CC.OO-UGT. Va finalitzar la seva intervenció animant a la classe treballadora a no deixar-se vèncer, a continuar el combat per la dignitat i va fer una crida a l'abstenció activa i a no anar a votar ni fer el joc a la classe política.
A continuació, es va iniciar la marxa que va recórrer els carrers principals.,destacant les frases de denúncia de la situació actual i dels seus responsables que van pujar notòriament de tó quan la manifestació passava a prop de l'edifici que comparteixen la patronal gironina amb els seus dòcils sindicats. Al davant de la Cambra de Comerç, l'altre patronal, la comitiva es va aturar per fer una gran xiulada, pitada i cridòria en contra dels patrons i de la seva impunitat.
Va tancar l'acte Ferran Parra de la Secció Sindical de Correus i Telègrafs i secretari d'organització del Sindicat d'Activitats diverses amb la lectura del manifest del 1er de maig de la Mesa Cívica.
Les amigues i amics de Kan Kolmo van organitzar i cuinar una extraordinària fideuà en el dinar del 1er de maig sota les voltes de la Plaça Catalunya.
Per la tarda, un grup de companyes i companys de la CGT va anar a l'hospital
Josep Trueta a solidaritzar-se amb la tancada.