dimecres, 13 d’abril del 2011

La CGT obté uns excel·lents resultats a les eleccions sindicals a l’Administració General de l’Estat a Catalunya


Els resultats en les eleccions sindicals realitzades aquest mes de març avalen un creixement generalitzat de gairebé totes les candidatures presentades als organismes de l’Administració General de l’Estat en diferents demarcacions territorials. Catalunya no ha estat l’excepció i la CGT ha obtingut molts bons resultats. Es va poder constatar el clar creixement de CGT, es pot parlar de CGT com el Sindicat de classe que més ha crescut en aquest procés electoral.

Prop de 9.000 treballadors i treballadores del Serveis públics de titularitat estatal a Catalunya (l’anomenada "Administració perifèrica de l’Estat": Seguretat Social, SPEE-INEM, Trànsit, Hisenda i altres organismes) han donat un ampli suport majoritari a les candidatures assembleàries i llibertàries de CGT-CAT (Confederació General del Treball-Candidatura Autònoma de Treballadors) a les eleccions sindicals realitzades el 10 i 17 de març de 2011.

A la demarcació provincial de Barcelona CGT-CAT passa d’11 a 15 representants a la Junta de Personal ("funcionaris/es"), a les de Tarragona i Girona manté 7 representants sobre els 21 elegibles, a la de Lleida passa de 3 a 4 sobre 17 (aquí amb igual nombre de representants que Comissions Obreres).

Cal destacar que el vot de càstig efectuat als sindicats anomenats "més representatius", no és només una protesta contra ells, sinó una reafirmació de la nostra idea d’independència davant les contínues agressions que aquests realitzen a la classe treballadora , i en concret a tots/es els/les empleats públics.

Així els treballadors i treballadores dels serveis públics expressen el seu afartament per les continuades retallades socials i laborals ("pensionazo", reforma laboral…) que el Govern del PSOE està aplicant per fer pagar la crisi als de baix enlloc dels que l’han creada; acarnissant-se amb les condicions dels qui donem la cara en l’aplicació pràctica de les seves cada cop més reduïdes polítiques socials (amb la reducció del 5% del salari, l’augment de càrregues de treball, subcontractació i precarietat…).

El mandat de les plantilles d’aquests serveis públics, però, és clar: per la Dignitat dels treballadors i les treballadores, cap retrocés, cap acord sense consulta prèvia al col·lectiu afectat, cap pacte contra les nostres condicions de treball, cap pacte contra els drets laborals i socials.

Espectaculars resultats de CGT en les eleccions d’Administració General de l’Estat a la demarcació de Barcelona

Amb una setmana de retard respecte del conjunt d’eleccions sindicals en l’Administració General de l’Estat (AGE), i mancant alguns comicis demorats per impugnacions, els resultats de les candidatures de CGT a Barcelona han fregat la majoria absoluta, quan no s’ha arribat a ella.

En el gruix d’aquestes eleccions, les de delegats en la Junta de Personal de l’AGE, els resultats han estat els següents: de 31 representants a triar, CGT ha aconseguit 15 delegats; CCOO, 6; UGT i USO, 3 cadascun; i CSIF, 4. Com pot veure’s, la candidatura dels/les companys/es de Barcelona s’han quedat a un delegat de la majoria absoluta.

En concret, els resultats a la demarcació provincial de Barcelona (5.500 treballadors i treballadores), on la participació ha estat del 53%, són els següents: CGT-CAT: 1069 vots, 37,36%, 15 representants. CCOO: 467 vots, 16,22%, 6 representants. CSI-F: 317 vots, 11,08 %, 4 representants. UGT: 255 vots, 8,91%, 3 representants. ASI-USOC: 186 vots, 6,5%, 3 representants. SAP: 141, 4,93%, cap representant.

Quant a la votació per al Comitè d’Empresa de la Seguretat Social, el desenllaç ha estat més important, si cap. D’un total de 9 delegats a triar, la candidatura de CGT ha assolit 5 representants, mentre que la candidatura formada per UGT-CCOO-CSIF (es veu que quan no poden sumar vots per separat s’alien, però ni encara així) ha obtingut 4. Així, CGT aconsegueix la majoria absoluta en aquest Comitè d’Empresa.

Al comitè d’empresa del Ministeri d’Economia i Hisenda, els 13 delegats s’han repartit així: CGT 5, CSIF 4, UGT 2 i CCOO 2.

Al comitè d’empresa del Ministeri de Defensa, els 13 delegats s’han repartit així: CGT 2, CSIF 2, UGT 5, USO 3 i CCOO 1.

CGT ha estat de nou el sindicat més votat a les eleccions sindicals a l’AGE Tarragona

CGT-CAT, a les eleccions sindicals de l’Administració General de l’Estat a les comarques de Tarragona ha estat, per tercera vegada consecutiva, el sindicat més votat amb diferencia sent, a més, el sindicat més votat a quatre de les sis taules electorals. Resaltar el fet de que han estat anys difícils pel sector i que CGT-CAT, malgrat el desgast i les convocatòries realitzades qualificades com a ’extravagants’ per segons qui, ha sortit enfortida i amb la confiança de les treballadores i treballadors del sector.

Com a dades negatives, significar l’augment dels vots "de dretes", amb l’augment de delegats dels sindicats CSIF i USO, i del "sindicat" corporativista i elitista FEDECA que ha recollit els vots dels caps i direccions del diferents centres de treball.

D’un total de 21 delegats, els resultats van ser: CGT: 169 vots. 7 delegats. CCOO: 108 vots. 4 delegats. UGT: 63 vots. 2 delegats. CSIF: 102 vots. 4 delegats. USOC: 56 vots. 2 delegats. FEDECA: 45 vots. 2 delegats.

CGT ha estat el sindicat més votat a Girona

A la Junta de Personal de l’AGE a Girona els 21 delegats a escollir s’han repartit així: CGT 7, CSIF 5, CCOO 4, UGT 3, USO 2.

Bon resultat de la CGT a Lleida

El 10 de març s’han celebrat les eleccions sindicals a l’administració General de l’estat; la província de Lleida amb 540 persones de plantilla ha triat els seus 17 representants sindicals pels propers anys. Fa quatre anys la CGT es va presentar per primer cop i va obtenir aleshores 3 representants, en aquestes eleccions pugem a 4 delegats. Som l’únic sindicat que ha pujat de vots i percentatge de representació a la Junta de Personal que ara es constitueix. El resultat final ha estat: CCOO 4, CGT 4, CSIF 3, UGT 3, USO 2 i FEDECA 1.

Ens hem de felicitar perquè el conjunt dels i les treballadores han tornat a confiar-nos el paper de representar els interessos del col·lectiu, prou malmesos amb les retallades i les polítiques antisocials del Govern. Ens esperen quatre anys de lluita lletja a la contra del neoliberalisme que es vol imposar també a l’Administració amb externalitzacions i privatitzacions de tota mena: sabrem fer front i defensarem els serveis públics, sense dubte. Ara ens queda esperar els resultats de la resta de l’Estat per saber si la CGT ha traspassat la barrera del 10% i pot seure amb els “majoritaris” a les taules de negociació de Madrid, de les que sempre ens han volgut allunyar.

A Lleida tenim un 18,5% dels vots emesos i un 23,5% de la representació a la Junta; per tant, hem complert de sobres la nostra feina. S’ha de destacar també que el 14,2% dels vots han estat en blanc i un 2,8% de nuls, fent palesa la postura important de persones decebudes pel sindicalisme pactista i tradicional.

Amb aquests resultats, els treballadors i treballadores dels serveis públics no fan més que expressar el seu afartament per les continuades retallades socials i laborals que el Govern del PSOE està aplicant per fer pagar la crisi als de baix enlloc dels que l’han creada; acarnissant-se especialment amb les condicions laborals i salarials (reducció del 5% del salari, augment de les càrregues de treball, de la subcontractació i de la precarietat…) dels qui donen la cara en l’aplicació pràctica de les cada cop més reduïdes polítiques socials del social-liberalisme

Aquest afartament s’expressa amb abstenció, desconfiança o menfotisme en una part de les plantilles, peró principalment ho fa donant suport a candidatures -més radicals i suposadament ’minoritàries’(!)- que com CGT-CAT són la opció conseqüent per la DIGNITAT, la lluita, la confrontació i l’expressió assembleària directa de la voluntat dels treballadores i les treballadores. Enfront de la claudicació constant i el pactisme institucionalitzat que practiquen els Sindicats Oficials, mal anomenats majoritaris.

Aquesta distribució entre "majoritaris" i "minoritaris" fa que malgrat els resultats, els Sindicats Oficials continuïn controlant la centralitzada "Mesa General de la Función Pública" i així, mentre es prenen acords sense cap participació dels empleats públics, es continua negant el Dret a la Negociació Col·lectiva dels treballadors i treballadores de cadascun dels organismes de les 4 demarcacions catalanes.

Tot i així, el mandat de les plantilles d’aquests serveis públics és clar: per la Dignitat dels treballadors i les treballadores, cap retrocés, cap pacte contra les nostres condicions de treball, cap pacte contra els nostres drets laborals i socials.

En breu emetrem una anàlisi general dels resultats obtinguts en les eleccions d’aquest any a nivell de tot l’Estat espanyol, comparant amb el que fins a ara es tenia. Podem anticipar que el creixement, si bé no sembla arribar al 10% exigit per a estar en la Taula General, ha estat notable.

FETAP-CGT